15 Mayıs 2008

kanal türk

her yerde tartışılıyor kanal türk'ün fettullah'a yakın bir gruba satılması. her kesim "nasıl olur da tuncay özkan fettullahçılara satar?" sorusuyla ilgileniyor.

kemalistler şaşkın, kızgın ve kırgın bir haldeler. tuncay bunu nasıl yapar diyorlar. depresif sinyaller veriyorlar.

akp'ye yakın çevrenin keyfi yerinde. dalganın, fıkranın belini kırıyorlar. olayın tadını çıkarıyorlar.

yalnız kimse "neden fettullahçılar kanal türk'ü alır?" sorusunu irdelemiyor. bu sorunun cevabı ekonomik değil. kanal türk'ün hem çalışan profili hem de izleyicileri fettullah'tan uzak bir kampta. dolayısı ile fettullahçılar için ekonomik açıdan bu kanalı almak parayı çöpe atmak gibi. peki o zaman, neden fettullahçılar kanal türk'ü aldı?

4 yorum:

Emre Yilmaz dedi ki...

Soruya soru ile cevap vermek ne derece doğru bir tutum bilemiyorum ama benim aklıma cevap arayışında ilk olarak "Fox TGRT'yi neden satın aldı" sorusu geliyor. Bu soru da bence cevabı olarak, kurulu, hazır bir televizyon kanalı ihtiyacı ve yeni firmanın sunacağı ürün ve düşünceler açısından bakir bir müşteri kitlesine sahip olma isteğini işaret ediyor.

yavasyavas dedi ki...

emrecim fox, kanal türkü alsaydı neden diye sormazdım. hem çalışanların kanalı sahiplenmesini hem de kanalın izleyicilerini anında kaybedeceğini bilerek bu kanalı almak ekonomik değil. bu yüzden soruyorum neden diye.

MG dedi ki...

Bir ihtimal "Business is war" yaklasiminin etkileriyle olablir. Yani rakibini safdisi edince meydan onlara kalacak diye dusunmus olabilirler.
Bir baska ihtimal, galibiyetin verecegi hazzi hissetirmek; eferim bizim oglanlara dedirtmek. Karsi tarafi bertaraf etmis olmanin hissini taraftarina yasatip, masrafini bir sekilde munasip biz zamanda bir devlet ihalesiyle telafi edecegine olan inanc bu karari aldirmis olabilir.

Kanalturk musteri profiline bir sekilde acilmak, mesajlarini ulastirmak istiyor da olabilirler. "Dunyali biz dostuz" mesajini getireceklerdir belki :) Onlara Samanyolu ile ulasamayacaklari belli. Tabii bu biraz ucukca oluyor.

Neyse bir kac spekulasyon iste. Cuma aksami issiz gucsuz zaman oldururken yazistiriverdim.

Adsız dedi ki...

Bence musteri profili onemli degil, cunku sabit olmasi gerekmiyor. Kanalin yayin politikasi degistikce izleyicileri de zamanla degisecektir. Illa ki kanal seyredilir birileri tarafindan. Calisir durumda (altyapi diyelim) bir kanali almak, izleyicilerinden bagimzsiz olarak onemli bence.

yalin
Tabi kanalturkun calisanlari da izleyicileri gibidir. O insanlarin durumu ilginc. Isten atilmama garantisi almislar ama yayin politikasi muhakkak ki degisecek, bu degisim miktarina bagli olarak ya parasi icin calisacaklar, ya da iclerine sindiremeyenler ve ekmek parasi derdi olmayanlar ayrilacaklar.

Bu arada Tuncay Ozkan'in Kemalist kesimde bu kadar liderlestirilmesini de tam anlamadim. Insanlar aidat veriyorlarmis bizkackisiyiz sitesine uye olmak icin, cok garip. Birilerini onderimiz kabul edip ona guvenme psikolojisinden kurtulamiyoruz galiba. Illa bi lider olacak bizi alip goturecek. Liderin degil de ideolojinin belirleyici oldugu bir hareket bir parti istiyorum.

Tuncay Ozkan parti kuracakmis bu arada :)