25 Mart 2009

gökçek ve zaman gazetesinin seçim stratejisi

gökçek'in ve zaman gazetesinin çok net seçim stratejileri var. tabi gökçek'in yöntemleri daha çirkef. yanlız ikisinde de ortak bir yan var: adaya, hizmete, adayın başarısına değil, halkın korkularına seslenmek.

gökçek'in stratejisi şöyle:
- sabah gazetesi ve benzeri şeylerle mansur'a ve karayalçın'a çamur atmak. attığı çamurların da arkasında duramıyor. ben yaptım o cd'yi, ben dağıttım o gazeteyi diyemiyor.
- mansur'a oy verirseniz sol gelir korkusu yaymak. en son olarak bu doğrultuda itici mi itici bir afiş yapıştırdı. kap kara bir zemin üzerine "gökçek gidecek, sol gelecek" yazdırmış. direk korkudan medet umuyor. tabi yine "ben astırdım" diyerek arkasında duramıyor. buna karşın karayalçın particilik yapmayacağını, herkesi kucaklayacağını, görevinin ankara'yı kötü yönetimden kurtarıp bahara kavuşturmak olduğunu vurguluyor. zaten az bir aklı olan kişi şunu görür: ülkenin bu bölünmüşlüğü/kutuplaşmışlığı içinde karayalçın seçilip de particilik yapmaya kalkarsa öyle bir yıkılır ki bir daha siyaset sahnesinde ayağa kalkamaz.
- 15 yıldır yapmadığı işleri hala karayalçın'dan kaldı, chp engelledi, odtü engelledi diye bahanelerle örtmeye çalışmak.

gelelim zaman gazetesinin stratejisine:
- gökçek hakkında yayın yapmamak. çünkü yapılacak iyi bir yayın bulamıyor.
- "sağ bölünürse sol kazanır" görüşünü hakim kılmak.
- verilen oyun belediye başkanı adayına değil siyasi partiye verildiği yanılsaması yaratmak. yani diyorki genel seçim olsa akp'ye vereceksen şimdi de akp'ye vermelisin. yani seçimin yerel seçim olduğunu unutturmaya çalışıyor.
- akp az oy alırsa hükümeti devirecekler korkusu yaymak. diyorki akp ankara'yı kaybederse hükümeti yönetemez diyerek devirmeye kalkacaklar, darbeciler ortalığı karıştıracaklar. bu resmen bir yanıltma, kandırma korkutma, sindirme kampanyasıdır. akp %20 oy oranına düşse bile bu seçim genel seçim değil yerel seçimdir. akp salak mı ki mecliste böylesine çoğunluk durumundayken erken seçime gitsin. üstelik son zamanda ergenekon operasyonu sayesinde çok iyi gelişmeler oldu. darbeciler seslerini çıkaramıyorlar. dolayısı ile ortalığı ciddi bir şekilde karıştıracak organize bir grup yok. yani artık darbe korkusuna oynamak, milleti korku ile zapt etmek gerçeklikle örtüşmüyor ve ayıp oluyor. kaldı ki ne kadar düşerse düşsün akp'nin oyunun %40'ın altına düşmeyeceği görülüyor. hatta %50'yi geçeceğini tahmin edenler var. ayrıyeten bu korkudan etkilenen seçmenin elinde hala gökçek'e oy vermeden durumu kurtaracak bir alternatif var: belediye başkanı olarak karayalçın'a ya da mansur'a oy verir, belediye meclisi için de akp'ye oy verir. böylelikle hem partisine destek olur, hem de gökçekten kurtulur. eee zaman gazetesi bu alternatifi niye gündeme getirmiyorsun?

gökçek için bir delil ortaya koymam gerekmiyor sanırım, onu türkiye tanıyor. zaman gazetesinde dediğim taktiğin izlerini görebileceğiniz bir haber şu: sol karayalçın'da birleşti, sağın bölünmesine oynuyor.

Hiç yorum yok: