ODTÜ teknik kaliteyle sosyal hayatı dengeli yaşayabileceğiniz bir okul. Geriye baktığımda hem üniversite, hem de bölüm olarak iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Tabii geriye bakarak seçimleri değerlendirmek, seçilmemiş tercihlere haksızlık olur. Buna rağmen tekrar sınava girsem gene aynı tercihi yaparım. Birinciliğime İzmir Fen Lisesi'nin sonrasında dershanemin çok katkısı oldu. Ama bana okulu sevdiren, problem çözmeyi bir alışkanlığa dönüştürten Malatya'dan ilkokul öğretmenim Mehmet Nuri Özen'dir. Hakkını ödeyemem. Mezun olduktan sonra savunma sanayiinde çalışmaya başladım. Şu anda da küçük bir firmada Elektronik Tasarım Otomasyonu (EDA) alanında bir yazılım aracı üretiyoruz. Mesleğimi kullandığımı, teknolojiye katkı yaptığımı hissedebiliyorum. İşimden oldukça memnunum. İlerisini düşününce olaya biraz tersinden bakarak hedeflerden çok süreçlerle ilgileniyorum. Yüzümün güldüğü, beynimin zorlandığı, sevgi dolu bir aile ve arkadaş ağı olan, heyecan ve huzuru kaynaştırmış, maddi açıdan rahat bir süreç yaşamak istiyorum. Buna yönelik hedefler seçmeye özen gösteriyorum. Bunlardan biri, işimde günceli takip edebilmek ve yaratıcı çözümler üretebilmek. Bu, maddi rahatımı, kendime zaman ayırabileceğim ve beynimi zorlayacak bir iş seçebilmemi sağlıyor. Temel prensibim 'Sevdiğin işi çok iyi yap ki hep sevdiğin işi yapabilesin'. Ayrıca topluma katkıda bulunabilmek önemli benim için. Gönüllü eğitim faaliyetleri yapıyorum. Daha önce ODTÜ'de Eğitim Topluluğu'nda bir şeyler yaptım. Şu anda TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) aracılığıyla katkıda bulunuyorum. Bence ÖSS birincilerinin bu kadar öne çıkarılması olumsuz bir durum. Bir etkisi, başarı eşiğinin çok yükselmesi sonucu tatminsizlik. Diğeriyse 'Seçimlerim neler?' diye sorgulamadan, o alkışlanmanın devamı yönünde bir hayata sürüklenmek. Çevrenin beklediği başarı kriterlerinden sıyrılıp kendi değerlerinize göre bir yaşam kurabilmek zorlaşıyor. O dönemde bana birileri tavsiyede bulunsaydı dinlemezdim herhalde. Ama bence yeni birinciler meslek seçiminde kimsenin müdahalesine izin vermesinler. Korkmadan, yapmaktan keyif alabilecekleri bir meslek seçsinler. Bir de üniversiteyi sadece teknik olarak değerlendirmesinler, sosyal yöne de baksınlar. Hedeflerinin sadece kişisel başarılardan oluşmamasına, toplumu da içermesine dikkat etsinler. Bu arkadaşlar iyi koşucu olduklarını gösterdiler, ama arada bir manzarası güzel, oksijeni bol, soğuk suyu olan bir yerde mola verip nereye koştuklarını düşünmelerinde fayda var.
25 Aralık 2006
Bir röportaj
aşağıdaki röportaj radikal gazetesinden alındı. yalnız röportajda sorular yok, artık soruları tahmin etmek size kalmış. orjinal haber için burayı tıklayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Bu röportajı yazın günlerce bekledim, zevkle okudum, hatta cevapları yayınlanmadan analiz bile ettim, ispirin cevapları kendini tanıyan birinin dedikleri gibi, yükseklerde degil, hayatin icinde. Çok hoştur yarışın birincisinin senin arkadaşın olması, sanki bizim grup kazandı...
Yanlislik oldu az onceki anonymous degil, oylummmm
iyi demişsin İspir, ağzına sağlık. Yine de sınavda büyük çaplı bir kaydırma yaptığını düşünen çağatayla beni kandıramazsın:)
Yorum Gönder