1 Temmuz 2007

doktora tez önerisi çalışmaları

3-4 ay içinde doktora tezinin öneri sunumunu yapmam lazım. sancılı bir süreçmiş gerçekten. herkes sancılı olduğunu söylerdi zaten ama yaşayınca idrak ediyorsun. önce kimse böyle bir çalışma yapmamıştır umuduyla aklımdaki düşünceyi araştırdım, bir baktım konu üzerine 5 senedir atölye ve seminerler düzenleniyor. morali bozmadan araştırıyorum yapılanları. "ha burası boşta kalmış" diyorum, bir bakıyorum boşluğu doldurmuşlar yani "burada yapılmışı var" diyorlar.
bilim gerçekten de baş döndürücü bir hızda ilerliyor. bence bu baş döndürücü hızda temel etken bilgiye ulaşmanın bu kadar kolaylaşmış olması. günlerdir oturduğum yerden nerdeyse her ülkede gerçekleştirilmiş çalışmalara ulaşıyorum. hatta belçikadaki bir çalışmanın sayfasına ulaştım ama sayfa ingilizce değildi. yılmadım tabi. altavista'nın babel fish servisini kullanarak sayfayı "german to engilish" çevirisine tabi tuttum ama sonucu gene anlamadım. ya dedim belçika'da hangi diller konuşuluyordu. onu da iki üç tıklamayla öğreniyorsun. 3 dil konuşuluyormuş belçikada: almanca, fransızca ve hollandaca. babel fish'ten "dutch to english" servisini kullanınca sayfa okunabilir oldu.
neyse sözün özeti bu internet bilgi üretimini çok hızlandırmış, iyi hoş da biz araştıracak konu bulamıyoruz. hep araştırılmışını görüp moral bozukluğu yaşıyorum.

2 yorum:

oyluuu dedi ki...

en zor kısımlardan birindesin ispirtom, sadece yeterli olmakla bitmiyomuş di mi, tezlerin öneriler kısmını okumanı öneririm ben, yardımcı olur...

Unknown dedi ki...

Mustafa'cığım,
Gökyüzü altında söylenmemiş söz yoktur.
Sen de farklı bir bakış açısıyla eski konuya yeni bir yorum katabilirsin.
Yolun açık olsun.Lale