21 Ekim 2007

before sunset

filmi izlerken çok keyif aldık. hawke ve delpy karakterleri o kadar güzel canlandırıyorlar ki onların gerçekte bu karakterler olduğunu düşünüyorsun. cümleleri, mimikleri, hareketleri, duruşları, ... herşeyleri bir bütün halinde o karakteri veriyor. filmde bir buçuk saat boyunca hiç durmadan hayat, aşk, anlam üzerine konuşuyorlar. hem kişilikler hem de felsefeler çok güzel bir şekilde çatışıyorlar. depresif-pozitif, toplumcu-bireysel, ilkeli-pragmatist, vb birçok güzel çelişki üzerinden dönüyor konuşmalar. yaşamın içinden çelişkiler. her karesiyle dolu dolu bir film. bir de pariste dolaştığımız sokakları görmek çok heyecan vericiydi. etkilenip fotoğrafını çektiğimiz yerleri filmin de mekan seçmesi süper oldu. sanki biz yürüyorduk onlarla.

4 yorum:

tehanu dedi ki...

gittik bugun hayirimizi bastik, ardindan "2 kisiden 1'i" nden "3 kisiden 1'i" ine dustugumuzu ogrendik. sonra ispir'in sayfasinda icimizi isitan bu filmi gorup herbiseyi unuttuk.
cok uzun zaman oldu. ama hatirimda kalan muhtesem bir ask oykusu oldugu, cok ozendirdigi, heveslendirdigi, cita yukselttigi. (ah ah bi cafe sahnesi vardi diye hatiliyorum..)
onun bir de ilk filmi vardi sanirsam?

yavasyavas dedi ki...

evet ya gulsen, 3'ün 1'i de diyebiliriz. gerçi katılımı düşük olduğu için böyle oldu da denebilir. şunu gördüm ki akp'nin seçmeni partiye iyice bağlı.
amaaan biz film izleyelim. evet bu filmin ilki before sunrise. o da benzer bir şekilde muhabbet yoğun. yalnız onda gençlik çelişkileri merkezken bunda 35 yaş çelişkileri diyebilirim. o yüzden bu daha bir etkiledi beni.

Unknown dedi ki...

Ben de bu filmi cok sevmistim, bi de ilki oldugunu sonradan ogrendim, iyi hatirlattin. Izleyim bi an evvel. Yakin zamanda bu ablamin yazip yonetip bi de ustune oynadigi "2 days in paris" filmini izledim. Onu da siddetle tavsiye ederim. Fransiz kiz amerikali oglanin paristeki 2 gunu...

yavasyavas dedi ki...

soylemesi ayıptır, biz oylumla "2 days in paris"i pariste izledik. dedik super hem ingilizce hem pariste geçiyor falan filan. açıkçası umduğumuzu bulamadık.