17 Mart 2008

Lüx (!) Yalova Seyahat Ayrıcalığı

Yalovalı olan herkes Yalova seyahati bilir. Hatta Yalova’dan yolu geçen herkes Yalova seyahati bilir çünkü bu şirket dışında alternatifleri yoktur. Bursa-Yalova-İzmit hattında binlerce otobüs firması varken hiçbiri Yalova’nın içine giremez çünkü Yalova seyahat mafyası buranın tekelidir. Ben 1992 yılından beri bu şirketle seyahat eden talihsiz bir Yalovalı olarak bu seyahatin neresinin lüx olduğunu anlamış değilim. Hatta varlığıyla Yalova halkını rezil ettiğini, utandırdığını düşünüyorum. Yolculuk sırasında mutlaka bir sorun yaşayacağınız tek seyahat şirketi iddia ediyorum Yalova seyahattir. Önemli ayrıcalıklarını yazıyorum:

1. iki kişiye aynı koltuğu satma: bu davranış Yalova seyahat için bir ilke gibidir. Benim başıma en ez 30 kere geldi. Sorunun kimde olduğunu anlayamadan muavin size yeni bir yer bulur ve bu yer eğer şoför yanı ya da merdiven dibi değilse şanslısınız.

2. 304 ya da 403 otobüsler: yaşadığımız zaman içinde bu otobüslerin sadece topluluk etkinliklerinde kullanıldığını görüyorum ama bunlar Yalova seyahatin vazgeçilmezidir. Otobüsler o kadar eskidir ki koltuklar çalışmaz havalandırma sistemi çökmüş durumdadır ve otobüs her daim pistir. Ayrıca mola boyunca açık kalan kapıları ile donarsınız.

3. muavin toplama: evet Yalova seyahat muavinleri toplamadır. Otobüs hareket eder, şoför bir grup erkeğin beklediği yere gelir ve “haydi Ankara bir kii, 25 YTL yeme içme bedava” der siz ne olduğunu anlamazsınız, biri gelir otobüse o sizin muavininizdir. Artık müthiş servisten hiç söz etmiyorum.

4. su problemi: bir kere bile istediğiniz şeyi istediğiniz zaman alamayacağınız tek yer Yalova seyahattir. Su isterseniz onuncu istemede gelir, kolonya zamansız gelir, ya da bi çay için gecenin köründe muavin sizi uyandırabilir. Sonra alayım dersin “sen bilirsin kalmazsa bana sorma” diye bir yanıt alabilirsiniz. Ya da içemediğiniz çay için muavin hesap sorar, “neden hepsini içmedin?” gibi.

5. inme ve binme sorunları: Yalova seyahati uzun yol dolmuşu olarak ta tanımlayabilirsiniz. Yalova’dan Ankara’ya kadar nerdeyse her otobüs durağında durup “Ankara bir kiii” diye bağıranlar bizim yörenin şoförleridir. Ayrıca Yalova Ankara arası otobüsün her yerde duracağını garanti eder şoförler.

6. para: Yalova seyahat pahalıdır. Ankara-Yalova arası 30 YTL şu an, kelle koltuk diye tabir edebileceğimiz bir seyahat için bence çok fazla.

7. mola yeri: Yalova seyahatin mola yerleri seçilmiştir. Ayrıcalıklıdır. Tüm tuvaletler pis, bütün yiyeceklerin üzeri toz kaplı, iki cami bulunan ve başka herhangi bir otobüsün ya da arabanın hatta kamyonun bile durmadığı yerlerdir. Örneğin bolu’da öyle bir yerde mola veriyorki Bolu’ya özgü meşhur Bolçi çikolatası bi tek orda yok.

8. En komiği ara verdiğimiz zaman oynayan filmin tüm yolcular inmesine rağmen devam etmesi, bu çok sık olur Yalova seyahatte. Uyarırsın kapatalım sonra açarız dersin, dvd player bozuktur genelde ve moladan sonra gelip filmin bir kısmını kaçırmış olarak filmi izlemeye devam edersin.

Ben sırf Yalova seyahat kullanmamak için herhangi bir yerden İzmit’e ya da Bursa’ya gidip ordan dolmuş ya da otobüsle Yalova’ya ulaşmayı tercih ediyorum ancak dün akşam mecburen Yalova’dan Ankara’ya kadar bu seyahati kullanmak zorunda kaldım. Otobüs 403 tarzı dokunsan yıkılacak bir otobüstü, koltuklar bozuk, havalandırma kapanmıyor. Muavini yine yoldan topladık ve adam hiçbir şekilde servisten anlamıyordu. Örneğin; “Arkadaşlar kim su istiyor parmak kaldırsın ona göre doldurucam” dedi ve bu tarzını bütün servis boyunca devam ettirdi. Otobüsün arkasına geçip sigara içti. Şoförle beraber gişelerden beleşe geçtik diye sevindiler, cep telefonları zırıl zırıl çaldı ve bağıra bağıra konuştular. Bolu’da inecek yolcu almışlar otobüse halbuki biz Bolu’ya 45 dakika olan Bolu dağının üzerinden geçiyoruz. Yolcuya vaat edilen yerle alakamız yok ama muavin ağabeylerim ablalarım bu arkadaşımızı yolda mı bırakacağız gibi duygu sömürüleri yapacak kadar pişkin. Ankara’ya gelince Eryaman Göksu parkta inecekleri parka kadar Optimum alışveriş merkezinde inecekleri merkeze kadar bırakacak kadar centilmen olan şoför benim mesa koruda ineceğimi bilmesine rağmen yolu çıkaramadı.

Yukarıdaki sadece bir örnek. Bunun gibi yüzlercesi var. Yalova seyahatle yolculuk etmeye alışkın insanlara bir başka seyahat uçak konforu gibi geliyor. Muavinler inanılmaz kibar geliyor ve ben onların karşısında kendimi ezik hissediyorum. Su istiyorsun anında geliyor, uyurken uyandırılmıyorsun gibi.

Bu ayın sonunda Yalova’nın dışına terminal yapılacak ve bu sayede başka seyahat şirketleri de Yalova’ya girebilecek ve bu tekel sona erecek. O gün benim günümdür.

32 yorum:

yavasyavas dedi ki...

süper bir seyahatmiş. fırsat kaçmadan yılmaz erdoğan'a haber vermek lazım. bir kaç yolculuktan sonra bir oyun çıkarır buradan.

toplama muavin olayına koptum. vay be "hey kahve ahalisi, ankaraya git gel muavin olacak var mı?"

MG dedi ki...

Bana 20 yil oncesinin Ege kasabalari arasindaki seyahatlerimi hatirlatti.

Yanilmiyorsam sehirlerarasi otobus isletmecilerine ulastirma bakanligi ruhsat veriyor. Pek bir sey beklemesem de bu yazinin altina geregini arzederim yazip bir dilekce vermeyi deneyebilirsin :)
Cheers mate.

Adsız dedi ki...

soyledıklerınızın cogu abartı bence bızde orda calısan ve ekmek yıyen ınsanlarız ve ayrıca toplama falan da degılız ısımız neyı gerektırıyosda onu yapıyoruz hem bırde sunları ekleseydınız bu fırmaya parası olanda seyahat edıyo olmayanda acaba sorayım sıze bu zaman da kım kımı nbedava bır yerden baska bır yere goturur bunları neden yazmıyosunuz abartmanın ınsanlara bıseylerı ıspatlamaya calısmanız neden acaba unlumu olmak ıstıyorsunuz ama ne yazıkkı yanlıs seylerı alet edıyorsunuz bız yalovalıyız ve burda oldugumuz surece bu fırmayı ayakta tutmaya calısacagız bunuda bılmenı ısterım sayın cok bılmıs arkadasım

oyluuu dedi ki...

sayin isimsiz,
yazma uslubun ve hitap bicimin hic hos degil, bir kereligine sana yanit yaziyorum cunku bu site boylesine bir tartisma platformu degil.
yazdigim hersey bizzat yasadigim seylerdir, asla abartma yoktur hatta sonrasinda benim gibi yalova seyahat yolculari eksik bile yazmissin dedi. ikincisi firmayi ayakta tutmaya calismak gibi bir soylem olamaz sanki ona rakip mi var? baska hangi firmayi yalovaya soktular da rekabet ortami yarattilar? kendileri tekel istedikleri gibi yolcuya davranirlar di mi? kimsede yalovaya baska firma sokamaz. siz firmayı ayakta tutma gibi bi misyon yerine keske bu firmayi sartlara uygun hale getirme, insani kosullarda duzenleme gibi bir gorev edinseniz.
bazi insanlari ucretsiz tasimis olabilirsiniz, bu sizin insanliginizdir, beni de musteri olarak ilgilendirmez, asla aman bunlar ucretsiz insan tasiyor ben de bi su icmeyeyim, istedigim yerde inmeyeyim demem, hem profesyonel olun hem de insanlara yardım edin, ikisi celismiyor ki???? Son olarak bir seyahat firmasinda muavinlik yapmak yalova seyahatteki gibi olmamalı, siz cok iyi olabilirsiniz ama firmanın olay bakisinin degismesi lazim. sozlerim kisiel olarak size ya da muavinlere degildi zaten.

Adsız dedi ki...

Vallahi kendimi bildim bileli Yalova'ya giderken hep bu firma bozuntusuyla gidiyorum. Her gidiş bir problem kesin birileri söför ya da muavinle kavga ediyor :) Bu arada bu elemanların yapılan yeni garajla da tekelciliği bırakacağını düşünmüyorum. Muavin arkadaşlara gelince diyecek laf yok insan bişey istemeye korkuyor. Millet otobüs biletini internetten alırken Yalova Seyahat yolcuları kredi kartı bile kullanamamakta :)

ahmet7715 dedi ki...

sayın bu sözleri sarfeden şahısa sesleniyorum
LÜKS YALOVA SEYEHATİ NE ZAMANDIR KULLANMIYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA SON İKİ AYDIR NEOPLAN VE TRAVEGOLARLA ANKARA YOLLARINDA YOLCU TAŞMACILIĞI YAPTIĞINI SİZE HATIRLATMAK BİLMİYORSANIZ ÖĞRETMEK İSTERİM
AYRICA HİZMETTE KUSURSUZ HOST VE HOSTESLER SODADAN SÜTE KRAKERDEN KEKE KADAR ZENGİN SERVİSTE YALOVA SEYEHATTE...LÜKS YALOVA SEYEHATTE
LÜX DEĞİL LÜKS

Adsız dedi ki...

yalovanın ıcine gırebılen tek fırmaın yalova seyahat olmasını cekemeyen bazı fırmaların bızı cekemeyıp sonucunda abartılan olaylardır yukarıda yazılanlar ;)

Adsız dedi ki...

Böyle güzel bir anlatıma bu tarz yorumlar ne diyecegimi şaşırdım pesss yaniii

Adsız dedi ki...

BU YAZIYI YALOVA SEYAHATİN ESENLER SUBESİNİN TELEFON NUMARASINI ARARKEN BULDUM..OKUMAK İÇİN AÇIK BIRAKTIM NUMARAYI BULDUM ARADIM VE ÇOK KOMİKTİRKİ BU YAZIYI OKURKEN YALOVA SEYAHATİN ESENLER SUBESİNDEKİ ÇAKMA İNSAN Bİ ARKADASLA KONUSURKEN OKUDUM..KONUSMA AYNEN ŞÖYLEYDİ.. YALOVADAN ARIYORUM YARIN Bİ ARKADASIM YALOVAYA GELİCEK SABAH KAÇTA OTOBUSUNUZ VAR. ABİ 8 BUÇUKTA BASLIYO 9 BUÇUK 10 BUÇUK... PEKİ 9 BUÇUKTAKİNE YER AYIRTABİLİRMİYİM.. (SES TONU DEĞİŞİR..BİRAZ HIRILTILI BİRAZ SİNİRLİ) ..YER AYIRMIYORUZ KARDEŞİM BUYRUN GELİN YERİMİZ VAR.. ZATEN BEN HİÇ ''YOK'' DUYMADIMKİ SİZDEN:))) Bİ KERESİNDE KUCAĞIMA BİLE YOLCU ALCAKTINIZ. SONUÇ İTİBARİYLE TABİ Kİ BASKA Bİ ŞİRKET VE İYİ Bİ YOLCULUK:)))... MUKEMMEL BİR YAZI VE HERŞEYİYLE DOĞRU.. BAZI KÜÇÜK EKSİKLİKLER VAR.. MESELA OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM GELDİĞİNİ BİLMEYEN Bİ YAŞLI ÇİFTİ PARASI YETMEDİ DİYE OTOBANIN KENARINDA BIRAKMAK GİBİ...KREDİ KARTININ SİMİT ALIRKEN BİLE GEÇDİĞİ BİR ZAMANDA YALOVA SEYAHAT ISRARLA NAKİT İSTEMESİ VE BİNERKEN ÖDEMEYİ KABUL ETMEMESİ GİBİ... O ZOR ANLARI SİZE YAŞATMAYA MECBURDUR.. ONLARI YAŞAYINKİ FELAKET YOLCULUGUNUZDA ÇOK ŞAŞIRMAYIN DER GİBİ.. Bİ NEVİ HAZIRLIK...
BENCE BU SALTANAT BİTTİ.. LUKUS YALOVA SEYAHAT PEK YAKINDA TARİH OLACAK... EN AZINDAN ARTIK YALOVALILAR NEYİN NE OLDUGUNU BİLECEK.. OTOGAR AÇILDI.. HEM EN KÖTÜ HİZMET HEM EN YUKSEK FİYAT OLAYI BİTTİ.. ARTIK TERCİHLER VAR... BEN CESARETLİ VE HER KONUDA SORUN YASAYAN VE BU TİP PLATFORMLARDA PAYLASAN ARKADASLARLA GURUR DUYUYORUM.. HATASINI KABUL EDİP DEĞİŞMEYE ÇALIŞMAYAN HER ŞİRKET BATMAYA MAHKUMDUR.....VE LUKUS YALOVA SEYAHAT TÜM YALOVAYA ÖZÜR BORÇLUDUR.. YILLARDIR TEKELİNDE ZORLA BULUNDURDUĞU HATLARDA İNSANLARIN SEÇİM ŞANSSINI ENGELLEDİKLERİ İÇİN...YALOVAYA GİREN DİĞER OTOBUS FİRMALARINI TEHDİT EDİP FOYALARININ ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLEDİKLERİ İÇİN...YAŞLI ÇİFTİ YOLDA İNDİRİP BÜTÜN GAZETELERE İKİNCİ SAYFASININ EN ÖNEMLİ HABERİ OLUP YALOVA'NIN ADINI KATLETTİRDİKLERİ İÇİN... YALOVA HALKINI YÜKSEK FİYATLARLA KAZIKLADIKLARI İÇİN.. İÇİN İÇİN... NE DERTLİYMİŞİM:)))

oyluuu dedi ki...

evet lux değil arkadaiın dediği gibi "lüküs" olmalı bu seyahat.
yazılanlardan alınmayalım çünkü yalovada yaşayan herkes bilir ki benim yazdıklarımın fazlası yok eksiği var, o nedenle eyleme geçmek, kötüyü düzeltmek için gerekli. bunu yalavo çocukluğu yani yalçoluk dediğimiz birtakım saldırı durumu içeren cengaverliğe dönüştürmenin anlamı yok, çok yeni bir olay ekliyorum, arkadaşımın başına geldi ağustos 2008.
ankaraya gelmekte olan yalova seyahat otobüsü otobanda bozulur, kimse ne olduğuna dair bir açıklama yapmaz, otobanda dörtlüleri yakmadan otobüs bekler, yolcular perişan tabi. bi saat sonra başka bi otobüse binme lüksüne erişir sayın yalova seyahat yolcuları, hiçbirşey olmamış gibi devam eder şöförde sürmeye...
insanlar seyahat ederken saygıyı hakediyor, bunu unutmamak lazım

Adsız dedi ki...

anlatıklarınıza birebir katılıyorum. yıllardır çektiğimiz bu "lüküs" rezaleti çok güzel dile getirmişsiniz. bazı arkadaşlar son 2 ayda arabaların yenilendiğinden bahsetmiş.aman ne sevindirici bi gelişme. millet uzaya gidio kardeşim!! bunlar 2 tane yeni araba almakla değişmekten ve yenilenmekten bahsediyor. yalova seyahat yeni terminal açılacağı ve saltanatı son bulacağı için mecburiyetten güya bir takım yenilikler yapıyor. arabaları ne kadar yenileselerde hataları ve tavırları değişmiyor. 19/08/2008 de yalovadan ankaraya dönerken başka bir yolcuyla aynı bilet numarası verilmiş. tabi hatalarını kabul etmedikleri için bir takım tartışmalar sonucu hem yolcular rahatsız oldu hemde ben fazlasıyla sinir içinde bana ait olmayan bir koltukta gittim. neyseki dönüş biletimi başka bir firmadan aldım. ayrıca hala mafya tavırları değişmedi belediyeyle bile inatlaşıp yeni yapılan terminalde değil hala eski yerde hizmet veriyorlar. ama bunlar son çırpınışları insanlar rezaletin farkında ve artık alternatiflerde var..

Adsız dedi ki...

Yazınızı çok beğendim gerçekler olduğu gibi anlatılmış eline sağlık , ben nasıl buldum bu siteyi öncelikle ondan bahsedeyim, acaba herkes benim gibimi düşünüyor bu firmadan benim kadarmı nefret ediyor diye arama motoruna firma adını yazdığımda çıktı ve inanın yorumlardan epey keyif aldım cünkü sadece ben değilmişim lüküs yalova seyahattan iğrenen...Yazık günah yaw geçenlerde diğer firmalar yeni otogara taşındıklarında bende eski terminal kenarından geçiyorum yani yazıhanelerinin önünden saat 11:00 , yaşlı bir bayan kütahyaya arabanın olup olmadığını sordu,ordaki amcamlarda gel abla araba 21:30 mu 21 mi gibi birşey söyleyerek zınk içiriye çektiler bende meraktan içeri girdim acaba o bayana başka bir firmanın saat 12:30 da arabasının olduğunumu söyleyecekler yoksa biletmi keserler diye bakarken ben girerken zaten görevli bilet kesene kütahya arabasına bir bayan deyip bileti kestirdi.Ben utandım söyleyemedim başka firmanın arabası olduğunu neyse birde bayana akşama kadar gezersiniz sizde ne güzel olur demesinler Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın dedim ne diyeyim. bu arada eşşeğe altın semer taksanda eşşektir derler ya o travegolardan bahseden arkadaş anlamıştır bu sözümden birşeyler ... İyi geceler

Adsız dedi ki...

İnternette dolaşırken bu yazıya rasladığımda aslında hiçde şaşırmadım.Heleki bu sabahki yolculuğumdan sonra..Bir bayan bilet almış çiftlikköyden bineceğim demiş,hatta arkadaşıda otobüsteydi.otobüste buluşup beraber gideceklerdi anladığım kadarıyla.Ama çiftlikköye gelene kadar otobüs ful dolu olduğu gibi ayakya 8 kişi vardı.Tabi tahmin edebileceğiniz gibi o bayan yoldan alınmadı,biletini almış öylece kaldı sabahın köründe yolda.Arkadaşı neden durmadınız die muavine adam gibi sordu,ancak adam gibi cevap alamadı,neredeyse dayak yicekti.muavin soru karşılığında adeta kendinden geçti,bağırmaya başladı bana kimse bişey söylemedi,zaten otobüs dolu nasıl alıcam onu,terminale gelseymiş diyerek.Tam anlamıyla rezalet bir tartışma yaşandı otobüste...
Yazılanların hiçbiri abartılı değil hatta az bile.keşke tüm yalovalıların bu yazılanlardan haberi olsada onlarda birşeyler ekleyebilse.

oyluuu dedi ki...

yalovayi bilen bilmeyen o kadar yorum ve ani paylasildi ki bu sayfada, sanirim bana dusen bunlari bir araya getirip ilgil kisilere teslim etmek, en azindan elimden geleni yapmis olurum...

Adsız dedi ki...

ben yalova seyahatte yalova-alanya arası çalışan bir hosum... bence bu kadar kişi yazdıklarında herşeyi çok abartmış... bizim yola gittiğimiz araba 2008 model travego... servisimiz son derece kibar ve profesyonelce yapılıyor... bu zamana kadar çok kez yalova seyahatte yolcu sıfatıylada yer aldım... ama yalova seyahat şoförleri ve muavinleri kadar sıcak kişiliğe sahip insana çok az rasladım... sizinle her konuda ilgilenmeye çalışıyorlar... insanın tabiki her anı bir olmaz... siz yolcu olarak her zaman hizmet güleryüz bekliyosunuz tamam haklısınız ama karşınızdakide insan... onada değer verip birazda olsa acırsanız daha iyi olur.. çünkü siz 3-4 saatlik yol ne zaman biticek diye beklerken o hiç durmadan otobüsün tepesinde size hizmet ediyo... tabiki bunun karşılığında para alıyo ama para alıyo diyede sizinde onu ezmeniz gerekmez... çoğu insan her şeyin sorumlusu olarak karşılarında hosları buluyo... çünkü direk temasa geçilen kişi hos oluyo... sizden rica ediyorum... karşınızdakinede biraz değer verin o sonuçta sizin rahat bir yolculuk geçirmeniz için uykusuz yorulmuş bi halde size hizmet ediyo. onada saygı gösterin...

Adsız dedi ki...

valla bütün eleştiri gönderenleri tebrik ediyorum bu rezalet yıllardır devam ediyo inşllh bir dur diyen çıkar. bunlar kendi aralarında geçinemeyen tipler şimdi kalkmış burda şirketlerini savunmaya çalışıyorlar eğer ortada bir şirket varsa tabi ama bunlarda deil suç bence yönetimde ve başkanda bu kadar kişi yalan mı söylüyor lüküs yalovalılar

Adsız dedi ki...

evet bu kadar yoruma kesinlikle katılıyorum. ayrıca geçen yaz yaşadığım bir olayı da aktarmak istiyorum. istanbuldan yalovaya 4 kişi 13.30 otobüsüne bilet aldık ve otobüse eşyaları yerleştirdik. saat henüz 12.45 olduğu için bişeyler yemek üzere otogarın içindeki dönerciye gittik. 13.15 de otobüse binmek üzere geldik ama otobüsün yerinde yeller esiyor adam atlamış otobüse gitmiş. daha 15 dakika var ve satılmış 4 biletin sahibini aramak ya da beklemek gibi bir gayesi yok. tabiki orda itiraz ettik bize tek kelime bile cevap ya da açıklama yapılmadı. bizi bir süre beklettikten sonra bir araca bindirip otobüse yetiştirdiler ama otobüsün vardığı yeri görünce saat 13.00 dan bile erken çıkmış olduğunu tahmin ediyorum. biletleri satmışlar paraları almışlar ya, yolcu binmiş binmemiş önemli değil nasıl olsa yolda boş koltukları dolduracaklar. kesinlikle istanbuldaki belediye otobüsleri daha konforlu. yeni otogarın açılmasına inanın ben de o kadar çok sevindim ki.

Adsız dedi ki...

bende yalovalıyım ve resmen yalova seyehatten nefret ediyorum ilk yolculuğumda dengesiz bi şöfr tarafından yol boyunca izlendim ayrıca çok kötü kullanıodu 2. yolculuğumda yalovadan bursaya gittik eskişehire dewam edicek 3yolcu var ve terminalden çıkarken sırf para vermemek için bizi yalovaya dönen otobüse bindirdiler yolda indik tekrar geri otobüse bindik ve yola dewam ettik üstelik şfr otobüsü muavine kullandırdı ve kaza yapıyoduk 3.yolculuğumda 2şöfr ve 1muavin vardı yolda saygısız konuşmalar yapıldı ve muavin telefonla konuşurken saygısız ve iğrenç kelimeler kullandı otobüsler söylenildiği gibi hiç rahat değil ve biz bu rezilliğe malesef mecburuz sırf bunu çekmemek için yolumu uzatıyorum 4saatte ewime gitme şansım varken 6saatte gidiyorum hala yalovay agiden tek otobüs firması omu bilmiyorum ama eğer oysa anlatılanlara laf söylemek yerine lütfen kendinizi düzeltin bizede bunları yaşatmayın sadece benim deil tüm yolcuların canı size emanet ama siz değil onların size emanet ettiği cana sahiğ çıkmak namusuna göz dikiyosunuz lütfen düzeltin bu rezilliği ve yalovamızın adını kirletmeyin

oyluuu dedi ki...

arkadaşlar size önerim, efe turu kullanın, yalova seyahat tekelinde kalmayın. efeturun hem koltukları rahat, hem şöförü otobüs kullanmayı biliyor, hem de temiz. evet yalovanın içinde değil terminalde bırakıyor ve yalova seyahat servisle şehre inmelerini engellediği için servis aracı yok, ama minibüsler var, onlarla yalovaya inebilirsiniz.
gelin hep beraber onu kullanalım.

Adsız dedi ki...

efetur ve yalova seyehat karşılaştırılamaz zaten bu olaylardan sonra ikisinide kullandım ama ylova seyahatin yaptıklarından sonra tabiki onu kullanmam canımı sokakta bulmadım ben sanırım onlarda düzelmesse tek tek yolcularını kaybedicek

Adsız dedi ki...

YASMİN: BU TÜR OLAYLAR EN KALİTELİ DEDİĞİNİZ FİRMALARDADA OLUYOR ARKADAŞLAR.HERKES TAKMIŞ YALOVA SEYAHAT TEKELCİLİK YAPIYO DİYE ASLINDA ÖYLE BİŞEY YOK . GİDİN İZMİTE MERKEZE DİĞER FİRMALARIN HİÇBİRİ GİREMEZ GİDİN ADAPAZARINA SADECE GARAJDA VARDIR BAŞKA FİRMALAR. HATTA ADAPAZARLILAR YALOVA FİRMASINI GARAJA BİLE ALMIYOR YALOVA SEYAHATİN TABELASI ASILDI DİYE 2 KİŞİ VURULDU ADAPAZARINDA BUNUDA BİLİYORMUSUNUZ ,ARKADAŞLAR ATIP TUTUYORSUNUZ AMA.ASIL MAFYACILIK BUDUR.AMA BİZİM YENİ GARAJIMIZDA ADAPAZARLILARIN FİRMASI CİRİT ATIYOR. GİDİN EGE BÖLGESİNE VEYA DİĞER İLLERE KENDİLERİNE AİT OTOBÜS FİRMALARI ŞEHİR İÇİNE GİREBİLİR VE DİĞER FİRMALAR YOLCU İNDİRME-BİNDİRME OLAYINI GARAJ DIŞINDA BAŞKA BİYERDE YAPAMAZ. LÜTFEN ARTIK YALOVA FİRMASINA ÇAMUR ATIP DURMAYIN. BİR AY ÖNCE KAMİL KOÇLA DENİZLİDEN GELDİM VE 7 KİŞİDE OTURMA PROBLEMİ OLDU.BİLGİSAYLA BİLET SATILDĞI HALDE BU GİBİ YANLIŞLIKLAR OLUYOR HER ZAMAN VE HER FİRMADA LÜTFEN DAHA ANLAYIŞLI OLALIM .BİNMEK İSTEMİYORSANIZDA GÖZÜNÜZ AYDIN GARAJ VAR GİDİN ORDAN GÜYA SORUN YAŞAMAYACAĞINIZ FİRMALARA BİNİN.. İYİ GÜNLER İYİ YOLCULUKLAR HEPİNİZE..

oyluuu dedi ki...

yasemin arkadas, neden blogta saldiriya geciyorsun, senin fikrin belli, benimki belli, bak burada 21 kisi yorum yazmis, 21 farkli bakis acisi demektir bu, sen neden savunma ihtiyaci duydun ki yalova seyahati, babanin sirketi mi?
yalova seyahat tekeldir, bunu adapazarı garındaki durum ilgilendirmez, hem kamil kocla yalova seyahati kıyaslamak ta yersiz, kamil kocun en azindan rahat otobus alternatifi var, yalova seyahatte ne var, lutfen goruslerimizi tartisirken farkli bakis acilarina da saygi duyalim, bu memleket hem bundan cekiyor unutmayiniz.

dayı dedi ki...

slmlr,bende kabul ediyorum personelin bazı hataları var fakat bizim kahrımızı başka bir firma çekmez istediğin yerde inersin istediğin yerde binersin bunu başka firmada yapma şansın hiç yok sadecce belli yerlerde inip binersin diğer firmalarda.birde taksi parası verirsin evine giderken,yalova seyahat kendini yenileemediği için araçlar biraz eski ama inanıyorum yakın zamnda onlarda yeniliğe ayak uyduracaklar,aslında personelin hepsi arkadaş gibidir yetrki sizin yaklaşımınız doğru olsun,uzun servislerde molalarda yemek bile ikram ederler,koç ve nülüferde çalışan araçların çoğunluğu kendi araçları birde kamilkoçun ege bölgesine çalışan şahıs araçları vardır seyehat ederseniz aynı sorun onlardada vardıır

dayı dedi ki...

bakın arkadaşlar kimseyi karalamayın beğenmiyen varsa başka firmayla seyehat edebilir yeni terminal orada.

K. dedi ki...

otobuslerin rahatsızlıgını muavinlerin saygısızlıgını bilemem ama bugun basıma cok saygısızca bi olay geldi.Elbetteki bu anlatıcagım seyi yapmaları mecburi degil kesinlikle ama musteriye biraz saygılı olsalardı bunu yapmazlardı.Istanbuldan acilen yalovaya gitmem gerekiyodu feribot seferleride iptal olmustu tabiki.Otogara gittim girdigim ilk ofis yalova seyahat oldu.Bildiginiz gibi kredi kartıyla bilet satın alınmıyor.Benm yinede sansımı denemek istedim.Fakat gorevli nakit deyip kestirip attı.Siz bileti kesin 2 dk icinde atmden para cekip geliyim die ısrar etmeme ragmen bilet kesilmedi.10 dk icin size yer ayırıyorum gelirseniz keserim diyerek.Ve kosa kosa para cekip geldim inanın 4dk yıı gecmemistir gidip gelmem.Fakat geldigimde gorevli beni gormesine ragmen son bileti arkamdaki bayana sattı.Ve o anda mecburiyetten sadece bi kere seyahat edecek bi yolcuyu alıp her hafta istanbul bursa yalova ucgeninde defalarca gidip gelen bi musteriyi kaybettiler

oyluuu dedi ki...

bu ve bunun gibi bir sürü örnek var, benim önerim yalova seyahat ile yolculuğu bırakın. 1 saat fazla bekleyin ama bu hala müşteri merkezli ulaşım sunmayan saygısız seyahat şirketini bırakın lütfen. ben yalovaya gideceğim zaman efeturu kullanıyorum, tavsiye ederim. gayet iyiler, hele yalova seyahatten sonra size varan gibi gelecektir. tekrar ediyorum: yalova seyahati kullanmayın, başka şirketlerle seyahat edin...

Adsız dedi ki...

oylu kardeşim, yalova seyahatte 120 yi aşkın otobüs var, ve bu otobüslerin neredeyse hepsinin sahibi farklı yani 5 parmağın hepsi bir değil, içlerinde cok cok iyi mukemmellerde var ama sorumsuz, saygısız, ilgisiz ve vurdumduymazlarda var, ben yalova seyahatin içinde cok bulundum ve ara arada bulunuyorum, dikkatinizi çekmişse yeni arabaların ve kusursuz hizmeti sağlayan otobüsçğler çoğaldı, bilemezsiniz çünkü artık binmiyorsunuz, o dediğim sorumsuz gruplarda artık azalmaya başladı çünkü herkes artık birbirini uyarmaya başladı, hele şu yeni terminal yapıldığından bu yana.... çünkü yavaş yavaş müşterilerinin azalma tehlikesinin farkına vardılar....yazınızda olan olaylar artık yok denecek kadar azdır(izmit-bursa, ist.bursa, adap-bursa, bu guzergahta çalışan otobüs sahipleri hala eski otobüse sahip olduğu için zaman zaman bunların arasında görülüyor tabi, ama onlarında yok olması yakındır) dediğim gibi firmanın cok içinde olan biri olarak ankara-yalova alanya-yalova gibi vs. uzun yollarda artık dedğiniz gibi trajikomik olaylar artık yoktur, çünkü başta araba kaliteleri olmak üzere büyük bi çeki düzen vardır.
Firmayı savunma gibi bi gayretim yok ama önyargılı olan bazı arkadaşlar için son zamanlarda firmanin içinde olan bitenleri anlatmaya çalıştım
saygılar...

Makale_Helvetia dedi ki...

yalova seyahat ile 2 kere yolculuk etmiş bulundum..gidiş dönüş sayarsak 4..istanbul bursa arası gittim hep..ilginçtirki hiçbir aksaklığa rastlamadım bu da benim şansıma sanırım hatta muavinler ''sayın abim'' tarzında itibar ettiler bana..ama merak ettiğim bir konu var..efe tur ile gitsek otogara servis yok..o nasıl olacak? minübüs ne kadar tutar ve kaç dk da götürür bizi? detaylıca açıklarsa bi arkadaş ço ksevinirim..alternatifleride bilelimki köstebek gibi kalmayalım ortada..

Adsız dedi ki...

gaziantep'ten yola çıktım 60 kğ yüküm var seç otobüsüne bindim fazla bagaj parası almadı bursadan yalovaya gelirken fazla bagajın var diye toplmama muavin 7ytl bagaj parası aldı ben 26 yıllık yalovalıyım artık bıktım bu yalova seyhatten iflas etsede kurtulsak

esenköylü tüpçü dedi ki...

yalova seyahat olmassa garaja 1,25 gidiş 1,25 dönüş parası vermek zorundayız bizi evimizin kapısına kadar getiriyor diyemi bu kadar tepki veriyorsunuz bence bu yazılanları hak etmiyorlar çünkü iyilikten maraz doğar bunun gibi sitem edenleri otogarda atmak lazım çöplük mevkiisinden yalovaya yürüsünler belki yolda efe tur alır

Adsız dedi ki...

Bu firma hakkında yazılanların tümü çok doğru hatta az bile yazılmış.Ben 1 senedir maalesef bu firma ile yolculuk ediyorum ve yaşamadığım rezillik kalmadı.İstediğiniz yerde indirir diyenlere öncelikle bir yanıtım var.İzmir arabasından sabahın 6'sında Çiftlikköy'de inmek istediğim yeri söyledim ve bana muavin ''oldu istersen evine kadar bırakalım ''dedi. Bu arada yazılmamış önemli bir detay var,eğer Vergi Dairesinde ya da Emniyette tanıdığınız varsa bu firma size kırmızı bir kart veriyor ve istediğiniz kadar ücretsiz yolculuk yapıyorsunuz.Karşılığını siz düşünün...

esenköylü dedi ki...

adsız arkadasım izmir den gelirken çiftlikköyde indimediler demişsin ama yalan söylediğin burdan belli çünkü izmir otobüsü bursa üzerinden gider ordan giderse karsa gider.......