2 Şubat 2009

türkiye'de tırmanan yahudi düşmanlığı

filistindeki katliamı kınama gösterileri ne yazık ki yahudi düşmanlığının çekinmeden sergilendiği bir havada oluyor. bu arada hamasın da bir terörist örgüt olduğu unutuluyor. yok efendim hamas halk tarafından seçilmişmiş. güneydoğuda pkk diye bir parti seçime girse bazı yerlerde seçilse ona da mı aynı muameleyi yapacağız. hamas israilli sivil halkın olduğu mekanlara intahar saldırıları düzenlemedi mi? sivil mekanlarda bomba patlatmadı mı? ee bunun adı terör değil mi? israilin filistinde uyguladığı devlet terörüne ne kadar karşı duruyorsak hamasa da o kadar karşı olmalıyız. ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler kısık sesle haması eleştiriyor yüksek sesle israili. her ikisini de yüksek sesle eleştireceksin ki kan dökülmesini azaltabilesin, gösterilerin yahudi düşmanlığına dönüşmesini engelleyesin. "hitler haklıymış" gibi akıl almaz söylemler gelişti. ne diyeyim.

türk müsevi cematı başkanı milliyetteki söyleşide çok güzel konuşmuş. aşağıda bir kısmını aktarıyorum. çok güzel konuşmuş. ekleyecek birşey göremiyorum.
... Elbette 1492’deki Türkler Yahudilere büyük hoşgörü gösterdi ve Yahudiler buna elbette şükran duyuyor. Ama bu 1492 yılı için geçerliydi, bugün için artık geçerli değil. Ben bugün hoşgörü istemiyorum. Burası benim vatanımsa kim, niye bana hoşgörü göstersin ki? Siz de aynı hakka sahipsiniz, ben de aynı hakka sahibim...

... anayasa ve demokrasi yeterli benim için, bunun dışında benim başka bir şeye ihtiyacım yok. Ben misafir değilim, ben yabancı değilim, tıpkı sizin gibi bu ülkenin bir vatandaşıyım. Tek isteğimiz de bunun böyle kabul edilmesi ve bize genellemeler yapılmaması.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir dakikalık saygı duruşunda. Okullarda nelerin olabileceğini düşününce gerçekten çok rahatsız olduk. Üstelik akabinde de Gazze’yle ilgili bir resim ve bir kompozisyon yarışması düzenleniyordu. Yani “en kanlı resim, en iyi resim olacak” demekti ve bu da 7 yaşındaki çocuklardan itibaren yapılacaktı. Biz hemen o akşam birkaç AKP’li milletvekili dostumuzla görüştük. Onlar Sayın Bakanı aradılar ve hemen geri çekildi.

...mesela çok da başarılı olan bir Yahudi çocuk teneffüse çıktığında iki üç öğrenci yanına gelip tekbir getiriyor. Üstelik bu da yabancı tedrisatla eğitim yapan bir okulda oluyor.

1 yorum:

turab dedi ki...

Yazı da geçen 3 grup terörist var; PKK, HAMAS ve İSRAİL. Dünya'ya baktığımız zaman genel anlamda bunlardan 2 tanesi muhatap alınmıyor. Ama bir tanesi alınıyor. Bence burada bi yanlışlık var.
Yahudiler zamanında başlarına gelmiş olan bir zulümü sürekli kullanıyolar, ne zaman İsrail bişeyler yapsa aman antisemitist olmayalım diye birileri basbas bağırıyo. Bu sadece Türkiye'de değil bütün dünyada yapılıyo. Sonuç noluyo, İsrail çoluk çocuk demeden 3-5 yılda bir katliam yapıyo işte. Her yaptığı katliamda sadece 1 ay gündemde kalıyo. Benim bu hadiseden algıladığım birileri bizi antisemitist olmamaya ikna eder gibi görünüp bizi semitist yapıyor.