16 Şubat 2008

film gibi bir hayat, tutarlı bir yaklaşım

film gibi bir hayat, muhteşem bir anlatım. öyle bir hayat ki birçok şeyi yüzümüze vuruyor. mesela filler dans ederken nasıl da çimenlerin ezildiğini, bizden çok uzaktaki acıların, haksızlıkların, yoklukların nasıl da bizlere bir hançer olabileceğini, ve daha neler. ayrıyeten bu yazı terörü önlemek konusunda sosyal devlet ve sahipsiz çocuklara vurgunun ne kadar da haklı olduğunu da sergiliyor. mustafa hakkında herşey.

türbanlı 150 kadından bir bildiri. bence oldukça önemli. çözüm için asıl yolu gören ve işaret edenlerin her kesimde yer aldığını gösteriyor. biliyorum büyük ihtimal etkili olamayacaklar. çünkü onların siyasi temsilciliğine soyunmuş kimseler ve de din üzerinden cemaatleşen önemli bir kesim bu kadınların dürüstlüğünden ve tutarlılığından çok uzaktalar. olsun yine de benim için umut verici bir haber. herkese özgürlük.

ekonomin düzgün dönmüyorsa, özgürlük te anlamını yitirmeye başlıyor. hadi ya bırakalım şu tartışmaları da ekonomi nasıl düzelir, insanlar nasıl aç ve açıkta kalmaz, eğitim nasıl herkese ulaşır falan tartışalım.

2 yorum:

MG dedi ki...

Mustafa, sen bu iktidarin ekonomiyi duzeltmek, issizligi azaltmak, gelir adaletsizligini duzeltmek istedigine inaniyor musun?
AKPnin varolus nedeni bu gelir adaletsizligi ve fakir edebiyati.

yavasyavas dedi ki...

iktidarın ekonomiyi düzeltmek, işsizliği azaltmak istediğine inanıyorum. ne yazık ki uyguladıkları politikanın ve önceliklerinin bunu engellediğini düşünüyorum. öncelikleri oy almak, kadrolaşmak, din devleti kurmak, yandaşlarının ceplerini doldurmak, zengini rahatsız etmemek, kendi partilerine oy verme potansiyeli olan fakirleri aç bırakmamak (ama diğer fakirler ölsün önemli değil). öncelikler böyle olunca sonuç ağır bir kriz, orta sınıfın iyice küçülüp çoğunluğun fakirleşmesi oluyor.