20 Temmuz 2008

düşünce özgürlüğü

yan tarafta bulunan samimi bloglar listesinde "bilim felsefe din" başlığıyla bir blog'a bağlantı vermiştim. demin bağlandım ve "mahkeme kararı ile erişim engellenmiştir" yazısı gördüm. okuduğum kadarı ile ateizm'i savunan, bilimsel tartışmalar yapan bir blogtu. ayrıyeten matematik problemleri falan olurdu. hani birilerine küfür falan edildiğini ya da birilerini öldürün dediğini okumadım. niye kapatılmış anlayabilmiş değilim.

3 yorum:

Emre Yilmaz dedi ki...

Siteye su anda girilebiliyor, en azından ben girdim. Bu arada site ilk kez kapatılmamış. Kapatma kararları Harun Yahya'ya hakaret olduğu iddiasıyla alınmış karar herhalde ama bu sefer ortada bir mahkeme kararı olduğunun kesinliği bile halen tartışılıyor site yazarı tarafından. Bu arada en başında "Tanrının varlığını gösteren delil var mı?" seklinde bir duyuruyu barındıran sitenin tekrar tekrar ve sık sık kapatılması maalesef pek şaşırtıcı değil.

yavasyavas dedi ki...

emre'cim, bilgilendirmen için teşekkür ederim.

MG dedi ki...

Ben gorebiliyordum ama herhalde TR disinda oldugum icin. Isin dogrusu o blogu yazan arkadasin sabrina hayranim, yorumlari okuyorum da benim bi zktir git diyecegim tiplerin yazilarina sabirla cevap yaziyor.
Bu ne sacmalik, nasil bir hukuk sistemi anlamiyorum, dusunce yazilari nedeniyle bri siteyi kapattir, alttaki yazinda yazdigin gibi baska birine git adam oldur diye basinda yazmak serbest olsun.