17 Ağustos 2008

yumurtanın bozuk olduğunu nasıl anlarım?

evdeki yumurtadan şüphelendim. yumurtayı atıp kendimi korumak isteyen yanımla, onu yemek isteyen yanım çok çatıştı. bu yüzden bozuk mu değil mi nasıl anlarım diye internette arama yaptım. türkçe bir kaynak bulamadım, ama ingilizce buldum.

yumurtanın boyundan daha derin olan bir kabı suyla dolduruyorsun. yumurtayı bu kaba koyuyorsun. yumurta batar ve yan yatarsa çok tazedir. yumurta suyun üstünde yüzüyorsa kötü durumdadır ve yenmemelidir.

kaynak: http://www.wikihow.com/Tell-if-an-Egg-is-Bad

12 yorum:

oyluuu dedi ki...

mustafacım öldürdün beni, bir pazar günü bunu mu inceledin, helal olsun...devamını bekliyorum, misal ceviz hocam bozulduğunu nasıl anlarsın???

yalın dedi ki...

ben de sonucu merak ettim. ve yedin mi?
cunku benim ikilemim genelde bozuk oldugunu anlayinca basliyor. yesem mi yemesem mi :)

yavasyavas dedi ki...

sonuç: bir yumurta yüzüyordu, bir yumurta iyice yan şekilde dibe yapıştı, bir yumurta sivri ucunu yerden ayırmadı ama dik durdu. bu durumda yumurtalardan biri atıldı, ikisi yendi.

oylum ceviz bozulmaz her turlu yenir :)

doğru yalın. sen öncelikle bozuk olduğunu kabul etmiyorsun. biri seni ikna ederse, bu sefer de yesek ne olur ki tartışmasına giriyorsun :)

luleli dedi ki...

bir de yumurtayi kirinca eger sarısı patlak cikarsa yumurta bozuk oluyor ve yenmemesi daha islevsel oluyor :)

Adsız dedi ki...

Benim de her zaman ikilemini yasadigim biseydir. Kucukken evde boyle bir seyin konusu bile olmazdi diyerek kendimi ikna edip yiyordum simdiye kadar. Ama simdi butun yumurtalari deniyecem galiba.

oyluuu dedi ki...

ya arkadaslar bu onemli bir problemmis, herkes icin sanirim ben yeni yeni yumurta yemeye basladigim icin farketmemisim.
bence bozuk olabilir diye dusunulen hersey atilmalidir.

kişisel depresyon anları dedi ki...

nede araştırırken burayı buldum, pek emin olmamakla beraber yumurtaların üç tanesini menemen yaparak yedim. ancak ben yeni almıştım bakkaldan yumurtaları. ama yeni alınması bozuk olması anlamına gelmiyor tabi. içim hala rahat değil ama... umudum sıcaktan yumurtaların yavşamış olması yönünde. ölsem sorun değil de umarım sürünmem...

yavasyavas dedi ki...

hocam menemen afiyet olsun. yüzen yumurtalarla mı yaptın menemeni? amerikalılar hep güvenli tarafta kalmayı severler. o yüzden belki yüzenler içinde de yenilebilir olanlar vardır. ben o riske girer miyim? girmem.

O.Beyhan dedi ki...

Az önce haşladım ve yedim suda yüzüyordu. böyle bir bilgi duyduğumu hatırlıyordum yedikten sonra yazınızı gördüm şuan miğdem bir tuhaf :S sanırım kusucam. Şişkinti ve gaz var ama yumurtanın renginde ve tadında hi bir anormallik yoktu sadece beyazı çok sertti. :S allahım sana geliyorm

Adsız dedi ki...

aga yerken bozukmu deilmi acaba die bi tereddüt yasadım ama bilemiorum genede yorumları okurken ben o yumurtaları gömdüm merak ettigim bozuksa noolur ki?yarın işim war benim.

Adsız dedi ki...

benimki battı ama yan yatmadı; bu durumda bozulmamış ama durumu kötü!:)

lewentcan dedi ki...

Gerçekten de bir aydır buzdolabının dışında bozuk olduğundan emin olduğum 3 yumurta huzurlu bi şekilde yüzerken bimden aldığım bili bililer dalışta :)